Nybohovsbanan

Diskussioner om övrig kollektivtrafik, som fjärrtågstrafik eller regiontrafik på järnväg eller med buss. Ej reguljär lokaltrafik.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Diskussioner om övrig kollektivtrafik, som fjärrtågstrafik eller regiontrafik på järnväg eller med buss. Ej reguljär lokaltrafik.Allmänna forumregler
Användarens profilbild
M224
Inlägg: 5759
Blev medlem: måndag 13 januari 2003 16:38
Ort: Stockholm

Nybohovsbanan

Inlägg av M224 »

I veckans mitt i Söderort kan vi läsa att hissbanan nu blir klar tidigast i oktober. Någon som är förvånad? :evil:
daniel_s
Inlägg: 14164
Blev medlem: fredag 13 september 2002 15:40

Re: Nybohovsbanan

Inlägg av daniel_s »

Står det vilket år?
LÅ1
Inlägg: 14849
Blev medlem: tisdag 15 mars 2005 15:32
Ort: Kungliga huvudstaden

Re: Nybohovsbanan

Inlägg av LÅ1 »

Den stängdes i slutet av oktober 2021 och skulle då vara stäng till december samma år. Sedan har driftstarten skjutits upp gång på gång.

Det påstås i artikeln att ersättningstrafiken med taxibil kostar 300 000 i månaden. Vad skulle det kosta att köra buss? Någonstans går det väl att vända uppe på höjden. T.ex. att köra ett varv genom den ganska stora parkeringsplatsen.

Eller varför inte stänga hissen för gott och införa en ringlinje runt Trekanten. Liljeholmen - Nybohovsbacken - Schlytersvägen - Alvestavägen - Blommensbergsvägen - Lövholmsvägen - Liljeholmsvägen. Finns det något avtal som säger att det ska vara avgiftsfri resa från Liljeholmen till Nybohovstorget? Men det krävs tät trafik om man ska ha ett utbud på minst 440 platser i timman, som nämns i den här artikeln.

Det sista stycket, om en ringlinje, var inte riktigt allvarligt menat, är det väl bäst att tillägga. :D
Rädda en medmänniskas liv, ge blod!
Att betala kontant är en solidaritetshandling
LÅ1
Inlägg: 14849
Blev medlem: tisdag 15 mars 2005 15:32
Ort: Kungliga huvudstaden

Re: Nybohovsbanan

Inlägg av LÅ1 »

Mer om den stängda hissbanan här: viewtopic.php?p=403811
Rädda en medmänniskas liv, ge blod!
Att betala kontant är en solidaritetshandling
Enceladus
Inlägg: 9736
Blev medlem: torsdag 29 juni 2017 18:23

Re: Nybohovsbanan

Inlägg av Enceladus »

LÅ1 skrev: lördag 09 juli 2022 14:22 Eller varför inte stänga hissen för gott och införa en ringlinje runt Trekanten. Liljeholmen - Nybohovsbacken - Schlytersvägen - Alvestavägen - Blommensbergsvägen - Lövholmsvägen - Liljeholmsvägen. Finns det något avtal som säger att det ska vara avgiftsfri resa från Liljeholmen till Nybohovstorget? Men det krävs tät trafik om man ska ha ett utbud på minst 440 platser i timman, som nämns i den här artikeln.
Ett återkommande förslag i trafikförändringsremisserna är att förlänga linje 161 till Liljeholmen. Förslaget har dock fallit på att Liljeholmsterminalen är full. Om linjerna 134 och 77 slås ihop enligt aktuellt förslag så blir det plats för andra linjer i terminalen, exempelvis en linje som går runt Trekanten.

Bussar kan dock inte konkurrera med Nybohovsbanan. Att ersätta hissbanan med likvärdig busstrafik (samma turtäthet och kapacitet) skulle vara dyrare för SL och fortfarande ge sämre service för resenärerna (längre restid). Alternativet är snarare att inte köra någon trafik alls.
Skriv svar