Direkttåg Stockholm-Trondheim på gång

Diskussioner om övrig kollektivtrafik, som fjärrtågstrafik eller regiontrafik på järnväg eller med buss. Ej reguljär lokaltrafik.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Diskussioner om övrig kollektivtrafik, som fjärrtågstrafik eller regiontrafik på järnväg eller med buss. Ej reguljär lokaltrafik.Allmänna forumregler
Användarens profilbild
Odd
Inlägg: 6463
Blev medlem: onsdag 11 september 2002 23:03

Direkttåg Stockholm-Trondheim på gång

Inlägg av Odd »

DN skriver idag om att upprustningen och elektrifieringen av Meråkerbanan kommer att vara klar 2024 och därmed möjliggöra för bland annat direkttrafik mellan Stockholm och Trondheim med elektriska tåg. Nattågen till Jämtland skulle alltså kunna förlängas till Trondheim.

Det kommer helt klart vara ett lyft för såväl persontrafik som godstrafik. I artikeln skriver DN att när snabbtågen började gå Stockholm-Umeå så triggade det inte bara nya resor på just den sträckan, utan även delresorna ökade. Just möjligheten att kunna åka de långa direktsträckorna tror jag är viktigt för att även gynna den lokala tågtrafiken. Det hade utan tvekan varit så att en del järnvägar som idag är nedlagda nog hade kunnat utveckla sin trafik genom möjligheten till direkttåg, just av denna effekt.
Genius on call
4330
Inlägg: 159
Blev medlem: lördag 14 november 2020 11:06

Re: Direkttåg Stockholm-Trondheim på gång

Inlägg av 4330 »

Kul, trodde inte att elektrifieringen låg så pass nära i tiden.
Breitspurbahn
Inlägg: 436
Blev medlem: tisdag 11 februari 2020 10:38

Re: Direkttåg Stockholm-Trondheim på gång

Inlägg av Breitspurbahn »

Mycket lovande. Kan man tänkas sig dubbelspår och uträtad Atlantbana också?
Skriv svar