Bussar med förbränningsmotor kan förbjudas inom EU

Diskussioner om trådbussar och andra bussar i reguljär lokaltrafik.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Diskussioner om trådbussar och andra bussar i reguljär lokaltrafik.
Allmänna forumregler
Användarens profilbild
dr Cassandra Nojdh
Inlägg: 6405
Blev medlem: måndag 26 januari 2015 12:05

Re: Bussar med förbränningsmotor kan förbjudas inom EU

Inlägg av dr Cassandra Nojdh »

Enceladus skrev: onsdag 22 maj 2024 11:37
dr Cassandra Nojdh skrev: torsdag 21 mars 2024 21:55 Pluralitet?
Pluralitet är en synonym till relativ majoritet. I sonderingen kunde en tredjedel inte välja mellan klimat och kostnad, men en pluralitet valde klimat före kostnad.
Jag vet mycket väl vad ordet betyder, även om propagandakollektivet Enceladus försöker simulera någonting annat. Såhär skrev jag:
dr Cassandra Nojdh skrev: torsdag 21 mars 2024 21:55
Enceladus skrev: torsdag 21 mars 2024 20:27
En färsk opinionsmätning från tankesmedjan ECFR visar att en pluralitet av EU:s väljare stödjer klimatpolitiska åtgärder, även om de innebär högre kostnader.
Pluralitet?

Ja, det verkar ju inte gälla i Sverige i alla fall. Här är det lägre priser på fossila bränslen som gäller. Problemen får lösas längre fram, med elektriska fordon och kärnkraft. Kanske. Ev. invändningar viftas bort som en åsikt bland många andra. Ev. är det fråga om en politiserad åsikt, som ett visst parti brukar uttrycka det (frasen vänsterliberal smörja förekommer också). Men vad gör man inte för en statsrådspost.

Färska opinionsmätningar är inte värda pappret de är skrivna. Dessutom vet man inte vilka frågor väljarna kommer att prioritera vid sitt röstande.
Det handlar alltså om värdet av opinionsundersökningar, även om det skrivs om till "sonderingar". Sedan kan man spekulera hursom, men det är kanske ändå bäst att invänta valresultatet. Om man tror på demokratiska val, vill säga.
Så kommer turen till Soccomoro alias Jazzbacillen alias dr Cassandra Nöjdh alias Durkdrivna Doris etc. (ljudkonst av Lars-Gunnar Bodin): "Låt oss tala klarspråk och rinna ut i sanden".
Enceladus
Inlägg: 10082
Blev medlem: torsdag 29 juni 2017 18:23

Re: Bussar med förbränningsmotor kan förbjudas inom EU

Inlägg av Enceladus »

Svensk Handel och Visita överklagar miljözon 3
Mitt i skrev:Miljözonen har prövats av EU för att strida mot den fria rörligheten men fick grönt ljus i april. Staden menar att luftkvaliteten kommer att bli bättre samtidigt som bullret minskar och det snabbar på omställningen till el- och biogas.

[...]

Nyligen meddelande förvaltningsrätten att man inte kommer ta upp Moderaternas överklagan av beslutet om att införa miljözon 3. Oppositionspartiet bad rätten om inhibition, att pausa införandet av zonen, i väntan på beslut.

Men nu har rätten alltså meddelat att man inte kommer att ta upp ärendet. Det innebär att zonen införs den 31 december 2024.
Förvaltningsrätten har avslagit Moderaternas begäran om att pausa beslutet. Är det verkligen smart av M att konkurrera om väljare på yttersta högerkanten?
Transportarbetaren skrev:En majoritet, 55 procent, av invånarna i Stockholm har i en undersökning uppgett att de kommer att påverkas positivt av förändringen. Bara 27 procent har svarat att de kommer att påverkas negativt. Det visar en undersökning som gjorts av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad. Totalt svarade 2 703 stockholmare på frågan.
En majoritet av invånarna stödjer förändringen. Dessutom tvingas SL att äntligen fimpa sina dieselbussar i innerstan. Gasbussar vågar ju ingen ens vidröra! :lol:

Grönt ljus för nattleveranser i city
Mitt i skrev:– Miljözonen innebär att området bara får trafikeras av tystare fordon. Därför har vi beslutat att tillåta leveranser dygnet runt, säger Lars Strömgren (MP), trafikborgarråd i Stockholms stad.

[...]

– På natten är gatorna tommare, vilket betyder att företag kan leverera dubbelt så mycket på samma tid. När fler använder gatorna på natten minskar också trängseln under dagen, när trafiken är som mest intensiv. Resultatet blir att vägarna används mer effektivt.

Stora logistikföretag som Postnord, DHL och Bring har uppgett att de välkomnar miljözonen och att de har tillräckligt med nya bilar och lastbilar som drivs på el eller biogas.
Det skulle verkligen uppskattas om SL också använde tystare fordon i nattrafiken!
Skriv svar