Nygammalt trafikupplägg för pendeltågen från T25

Diskussioner om spårvägar, tunnelbanor, lokalbanor och förortsjärnväg med reguljär lokaltrafik. Ej fjärrtrafik på järnväg odyl.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Diskussioner om spårvägar, tunnelbanor, lokalbanor och förortsjärnväg med reguljär lokaltrafik. Ej fjärrtrafik på järnväg odyl. Allmänna forumregler
4330
Inlägg: 163
Blev medlem: lördag 14 november 2020 11:06

Re: Nygammalt trafikupplägg för pendeltågen från T25

Inlägg av 4330 »

Enceladus skrev: lördag 06 april 2024 15:29
Mälartåg har tre regionaltågslinjer söder om Stockholm (Örebro, Norrköping och Hallsberg). Därutöver finns SJ:s Ostpendeln mellan Gävle och Linköping. Precis som Linköping/Norrköping vill Örebro/Eskilstuna, Norrköping/Nyköping och Hallsberg/Katrineholm ha en direktförbindelse till Arlanda och Uppsala. Då blir det 3-4 genomgående regionaltåg per timme under stora delar av dagen (jämför Öresundståg). Skulle mellankonceptet bara gå i rusningen som idag?
Men Nyköping och Hallsbergs Mälartåg vänder ju i Stockholm, så varför ska inte Örebro-tågen göra det? Att SJ erbjuder ett IC-alternativ Linköping - Gävle är ju alldeles utmärkt. Arlanda försörjs utmärkt av SL, Arlanda Express samt SJ IC. I Schweiz klarar resenärer av att byta tåg på väl valda knutpunkter, det bör även vi i Sverige klara av.
Enceladus skrev: lördag 06 april 2024 15:29 Trafikverket påstår att "det kommer att bli bättre redan nu till våren 2024". För övrigt, är det inte tågen mellan Uppsala och Stockholm som oftast ställs in?
Vet inte. Jag vet bara att sträckan Örebro - Uppsala är Mälartågssträckan med sämst punktlighet perioden maj 2023 - februari 2024. https://malardalstrafik.se/punktlighet/
Enceladus skrev: fredag 05 april 2024 17:22 Under påsken krockade två tåg i Brodepån. Förhoppningsvis förvärras inte fordonsbristen...
Dessutom har svarven i Eskilstuna gått sönder samt ett Reginatåg har spårat ur i samma depå. Källa: Mälartåg på Facebook 4:e mars.

I ett nyligare inlägg på Facebook påstås att MTR inte vill betala för reservdelar till tågen i väntan på att avtalet löper ut.
Skriv svar