22 april: Vårutfärd till Uppsala och Gimo

Diskussioner om trådbussar och andra bussar i reguljär lokaltrafik.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Diskussioner om trådbussar och andra bussar i reguljär lokaltrafik.
Allmänna forumregler
Användarens profilbild
Thomas Lange
Inlägg: 2227
Blev medlem: tisdag 06 augusti 2002 13:17
Ort: Stockholm - Lidingö

22 april: Vårutfärd till Uppsala och Gimo

Inlägg av Thomas Lange »

Svenska Omnibusföreningen och Svenska Spårvägssällskapet satsar på en gemensam utfärd för att öka utbytet mellan föreningarna! Vi har en fullspäckad dag i Uppland att se fram emot, med många trevliga och intressanta besök.

Avgång sker från Alvik (på Vidängsvägen, intill Tvärbanan) kl 10:00, och första anhalten är Gamla Upsala Buss depå som vi anländer till ca 11:00. Boende i Uppsala ansluter lämpligen vid hållplats Depå Fyrislund, där parkering finns och linje 11 och 804 stannar. Vi får förmiddagsfika följt av visning av depån och möjlighet att provköra några av GUB:s bussar. Därefter förflyttar vi oss till Keolis intilliggande depå, och får även där en presentation av verksamheten samt visning av depån. Ca 13:15 beger vi oss till Gränby centrum där det finns möjlighet att äta lunch på något av de många matställena.

Vid 14:30 fortsätter vi norrut till Gimo, där delar av SSS bussflotta är uppställd. Vi tittar närmare på de olika bussarna och har även möjlighet att ta ut någon/några av dem på området. Runt 16:15 reser vi tillbaka söderut och angör Uppsala ca 17:00, Alvik ca 18:00.

Biljettavgift för utfärden är 140 kr för påstigande i Stockholm och 80 kr för påstigande i Uppsala (under 18 år 70 kr resp. 40 kr, under 12 år 0 kr, ny SvOf-medlem som deltar för första gången 0 kr). Betalning sker ombord, antingen kontant eller med Swish (123 468 27 12), och lunch ingår ej i avgiften.
Föranmälan görs till aktiviteter@svof.se senast söndag 16 april (efteranmälan är möjlig).
Ju förr dess bättre.