Luxemburg första landet i Europa med gratis kollektivtrafik

Övriga diskussioner om lokaltrafik som ej platsar i andra forum. (exempelvis lokaltrafik med båtar)

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Övriga diskussioner om lokaltrafik som ej platsar i andra forum. (exempelvis lokaltrafik med båtar)
Allmänna forumregler
Användarens profilbild
Nils Carl Aspenberg
Inlägg: 1972
Blev medlem: tisdag 02 mars 2004 0:18
Ort: Oslo

Re: Luxemburg första landet i Europa med gratis kollektivtrafik

Inlägg av Nils Carl Aspenberg »

Jeg var på Malta tidligere i år og landet har store trafikale problemer. Rundt Valletta er det kø i alle retninger, så det er forståelig at man ønsker å redusere biltrafikken. Jeg har knapt nok opplevd et sted i Europa med så mye kø som Valletta.
Enceladus
Inlägg: 9734
Blev medlem: torsdag 29 juni 2017 18:23

Re: Luxemburg första landet i Europa med gratis kollektivtra

Inlägg av Enceladus »

Enceladus skrev: lördag 29 februari 2020 14:48 Avgiftsfri kollektivtrafik delas in i sju kategorier:

1. Obegränsat (t.ex. Luxemburg)
2. Begränsat till kommuninvånare (t.ex. landskapen i Estland)
3. Begränsat till särskilda grupper (t.ex. pensionärer i Kungsbacka)
4. Tidsbegränsat (t.ex. på julafton i Skåne) (Obs! Uppdaterat exempel!)
5. Specifika områden (t.ex. centrala zonen i Melbourne)
6. Specifika sträckningar (t.ex. IKEA:s gratisbuss)
7. Korttidsfrämjande (t.ex. vid evenemang)
Museet har tröttnat på SL – kör egen buss på sportlovet
Sveriges Radio skrev:SL:s bussar är överfulla och är inte pålitliga.
Tekniska museet startar en gratisbuss till Gärdet då kapaciteten på linje 69 inte anses räcka till. Ikea har däremot slutat med sin gratisbuss till Kungens kurva.
Coppas
Inlägg: 1691
Blev medlem: måndag 02 september 2002 0:12
Ort: Månen, 3 trappor upp

Re: Luxemburg första landet i Europa med gratis kollektivtrafik

Inlägg av Coppas »

Det verkar inte som vare sig museichefen eller SL:s presskommunikatör har direkt koll på hur busstrafiken fungerar rent praktiskt. Att museichefen inte har det är dock fullt förståeligt. Däremot var det trist att höra SL:s presskommunikatör, för han gav bara ett standardsvar som inte alls är förankrat i denna specifika fråga. Det finns nämligen konkreta orsaker till problematiken och det borde ha gått att hitta någon med rätt kompetens för svaren.

Sedan så går linje 69 inte direkt oregelbundet i grund utan det finns ju en tidtabell. Däremot är det tyvärr ofta inte så lätt att hålla den då det finns diverse framkomlighetsproblem av och till. Det är då något som är ett stort problem för i stort sett all busstrafik, och för SL:s del då i synnerhet i innerstaden. Dessa framkomlighetsproblem uppstår i första hand pga att det är så mycket annat som sker i stan och som SL-trafiken inte har möjlighet eller mandat att kompensera fullt ut för. Allt från trafikstockningar, demonstrationer och statsbesök vidare till vaktparaden och studentflak sommartid påverkar möjligheten att ta sig fram och tvingar busslinjerna till omlagd körväg i tid och otid. Sådant går inte att gardera sig emot. Staden har ju även byggt om (och byggt bort) en hel del vilket har medfört att platser där extrabussar tidigare kunde stå standby, tidsreglera, vända osv. numera har försvunnit. Titta på bara på hur tex Klarabergsgatan ser ut i dagens läge och jämför med hur det såg ut innan spårvägen drogs dit. Förr kunde det t.ex. stå 3-4 s.t bussar på linje 47E när den fanns, men i dagens läge finns inte dessa ytor för bussar kvar.

Man kan ju inte heller sitta och köra massa bussar tomma bara utifall att det skulle dyka upp skolklasser lite nu och då. Vad gäller sportlovsbehov mm. så hoppas jag att museichefen tog kontakt med SL i förväg och påtalade ev. behov inför sportlovet. Gjorde han det inte så är det ju svårt för andra aktörer att gissa vad muséet hade för planer. Sedan kan inte heller SL eller den trafikoperatör (i detta fall Keolis) som kör linje 69 ha koll på skolklasser på det viset. Här har även skolorna i länet (och även de som kommer utifrån) ett ansvar. Bl.a. har det ju sedan 1970-talet funnits s.k. resgruppsanmälan (vilket även ska förekomma i bl.a. Göteborg om jag minns rätt), dvs. att skolorna ska anmäla in till SL att och när de ska på utflykt och att de kan bli så många att ordinarie tur får svårt med kapaciteten. Den infon ska då kunna (om möjlighet finns vilket det inte alltid gör) tillse att det finns möjlighet att förstärka vissa avgångar. Det förutsätter dock att det finns en dialog, men både museichefen och skolorna verkar ju tro att det ska gå ändå och många skolor struntar numera helt i att göra en resgruppsanmälan.

Sedan är det faktiskt inte kollektivtrafikens uppgift att tillhandahålla utökad kollektivtrafik på det viset som museichefen verkar önska sig. Finns det ett stadigt behov/resandeunderlag så anpassas trafikutbudet till det, men att hålla på med diverse särlösningar för att passa olika vinstdrivande intressenter är inte kollektivtrafikens uppdrag. Vill muséet köra egen trafik så är det ju bara bra.
»Quia ursus pusilli ingenii sum verba difficilia fastidio«
For I am a bear of very little brain, and long words bother me
Användarens profilbild
kildor
Inlägg: 5516
Blev medlem: tisdag 12 augusti 2003 16:59

Re: Luxemburg första landet i Europa med gratis kollektivtrafik

Inlägg av kildor »

Coppas skrev: söndag 18 februari 2024 2:28 Sedan är det faktiskt inte kollektivtrafikens uppgift att tillhandahålla utökad kollektivtrafik på det viset som museichefen verkar önska sig. Finns det ett stadigt behov/resandeunderlag så anpassas trafikutbudet till det, men att hålla på med diverse särlösningar för att passa olika vinstdrivande intressenter är inte kollektivtrafikens uppdrag.
Jag kan nog tycka det är rimligt att förstärka utbudet på 69:an i samband med skollov då man kan förvänta sig ett större resandeunderlag än normalt. På samma sätt som jag tycker att SL-trafiken behöver anpassas till stora evenemang i stan och vid t.ex. konserter och fotbollsmatcher på de större arenorna. Att kollektivtrafiken fungerar även i dessa fall är viktigt för att ha en levande och fungerande stad och för att kollektivtrafiken ska vara ett attraktivt alternativ till bilen.
Coppas
Inlägg: 1691
Blev medlem: måndag 02 september 2002 0:12
Ort: Månen, 3 trappor upp

Re: Luxemburg första landet i Europa med gratis kollektivtrafik

Inlägg av Coppas »

Trafiken förstärks när det är möjligt, men givet komplexiteten med många olika evenemang (och därmed variabler) så blir det svårt ibland. Redan i nuläget förstärks trafiken normalt upp vid större idrottsevenemang mm. Däremot, vid mindre enskilda händelser (som t.ex. sportlovsaktiviteter av begränsad karaktär som t.ex. barndagar på olika muséer osv. som kanske inte ens är aviserade på förhand) så kommer det vara svårt att tajma in resurser på ett sådant sätt som många vill.

Det finns som sagt även rent praktiska tillkortakommanden. Dels är resurserna i form av fordon, förare, yttre personal och annat inte oändliga så det kan vara svårt att få fram resurser vid behov, speciellt om behoven inte är kända i förväg. Att förstärka enskilda avgångar (och då kanske inte ens hela sträckan), utan att man i förväg ens vet vilka avgångar som ev. berörs, blir ännu krångligare. I fallet med linje 69 skulle det troligen kräva att det fanns ett antal fordon och förare som satt standby i närheten av vissa hållplatser och kallades fram av olika yttre trafikledare vid behov.

Sedan är det frågan var dessa bussar skulle stå uppställda någonstans under mellantiden? Omkring Centralen (både övre och nedre) finns ingen direkt plats för detta, inte heller vid Norrmalmstorg. På Djurgården finns ingen direkt plats på parkeringen vid Djurgårdsbrunn där linje 69 vänder i nuläget. Man kan iofs. köra in vid Mörka kroken, men det finns numera vissa begränsningar för bussuppställning mm. där pga. att Kaknästornet sedan 2018 är skyddsobjekt. Dvs. det är inte bara att ställa upp lite hipp som happ.
»Quia ursus pusilli ingenii sum verba difficilia fastidio«
For I am a bear of very little brain, and long words bother me
Användarens profilbild
kildor
Inlägg: 5516
Blev medlem: tisdag 12 augusti 2003 16:59

Re: Luxemburg första landet i Europa med gratis kollektivtrafik

Inlägg av kildor »

Nu behöver man inte göra det mer komplicerat än vad det är. Om resandet ökar kraftigt under skolloven så kan man ju helt enkelt öka turtätheten just dessa dagar. Vilket nu museet gör på egen bekostnad genom att köra en egen buss i 30-minuterstrafik mellan museet och Norrmalmstorg. Praktiskt för Keolis som inte behöver ordna förstärkning själva, men som de egentligen är skyldiga till om man ska tolka SL:s uttalande rätt.
Coppas
Inlägg: 1691
Blev medlem: måndag 02 september 2002 0:12
Ort: Månen, 3 trappor upp

Re: Luxemburg första landet i Europa med gratis kollektivtrafik

Inlägg av Coppas »

Med tanke på det du skriver ovan så antar jag att du till vardags jobbar med tjänste- och omloppsplanering för busstrafik. Min första motfråga blir då hur du enkelt (på ett okomplicerat vis) ökar den enskilda turtätheten under vissa dagar, speciellt om du inte har något underlag att planera behovet efter? En annan fråga blir var du med kort varsel får fatt på extra fordon och personal. En tredje då hur du hanterar logistiken kring extratrafiken? En fjärde hur du kopplar denna extratrafik till det övriga tjänstepaketet?

Presskommunikatören från SL gav tyvärr sedan ett floskelsvar då det som angavs handlar om hur en trafikutövare ska hantera ett generellt förstärkningsbehov. T.ex. om det alltid spiller över på en viss avgång på en viss linje så ska trafikutövaren förstärka trafiken efter det. Däremot handlar det inte om att en trafikutövare, utan förhandsinformation, ska förstärka udda och varierande enskilda avgångar under några få dagar. Att bara hyra in ett privat bussbolag för en specifik abonnering är inte samma sak som att få till utökad trafik i ett redan komplext system av olika omlopp, turer osv.

En annan fråga som kvarstår är om muséet hade brytt sig om att ta kontakt med Keolis eller SL och påtala behovet av extra trafik under sportlovsveckan? Det är ju inte självklart att behovet skulle öka, dvs. det är ju inte alla muséer mm. som har evenemang som leder till ökade trafikbehov.
»Quia ursus pusilli ingenii sum verba difficilia fastidio«
For I am a bear of very little brain, and long words bother me
Användarens profilbild
kildor
Inlägg: 5516
Blev medlem: tisdag 12 augusti 2003 16:59

Re: Luxemburg första landet i Europa med gratis kollektivtrafik

Inlägg av kildor »

Sportlovet inträffar ju samma vecka varje år. Det finns med andra ord lång framförhållning och gott om underlag och erfarenhet för att planera utökad trafik sådana dagar. Om viljan finns, förstås. Och det är inget ovanligt med anpassad trafik vissa dagar - många linjer har t.ex. reducerad trafik på kläm- och mellandagar.
daniel_s
Inlägg: 14164
Blev medlem: fredag 13 september 2002 15:40

Re: Luxemburg första landet i Europa med gratis kollektivtrafik

Inlägg av daniel_s »

Är inte sportlovet vecka 9?
Skriv svar