Hur mycket skatt betalar ett genomsnittligt barn?!?!

Livet handlar inte bara om spårvagnar och lokaltrafik. Här kan det diskuteras om andra ting. (endast för registrerade användare)

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Livet handlar inte bara om spårvagnar och lokaltrafik. Här kan det diskuteras om andra ting. (endast för registrerade användare)
Allmänna forumregler
Användarens profilbild
Stefan Widén
Inlägg: 3018
Blev medlem: söndag 01 september 2002 23:09

Re: Hur mycket skatt betalar ett genomsnittligt barn?!?!

Inlägg av Stefan Widén »

OK här kommer lösningen som jag tror många föräldrar håller med om.

Efter skoltid införs arbetsplikt. på minst 4 timmar per dag. Dvs en halvtidtjänst. Eftersom ungdjävl.... de små söta liven inte kan hushålla med sina pengar går deras lön (efter skatt) in på föräldrarnas konton. De kan då antingen leva ett liv i ännu mer sus och dus eller kanske gå ner i tid för att kunna lapa solen nu när den äntligen är tillbaka.

Som bonus minskar kostnaderna för ex idrottsaktiviteter som kostar skjortan (betalas av mina skattade pengar), man slipper alla dessa skjutsningar (speciellt helgmornar när gärna vill ligga kvar i sängen) (för att inte tala om det nedvärderande av att försöka vara tillräckligt nykter för att kunna köra), ungarna får ändå röra på sig efter som jobben anpassas efter att de ska få maximal rörelse.

Fördel är att då kan vi verkligen prata om att de får betala skatt. Valet efter kommer givetvis kravet på att deras skall halveras (bra eller dåligt svårt att avgöra) (klart man får ju mer pengar till mat och dryck som man nu har tid att njuta av)

De som är för skriver "bifall" i kommentaren och så drar vi en skärmdump och kör in det som ett medborgarförslag.

Allt klart?

Stefan Som gärna pröjsar de kronor som de söta möjligen kan ställas tillsvars för när det gäller skatter.
Infrastrukturchef med ansvar infrastrukturfrågor, hållplats- och spårnära underhåll
LÅ1
Inlägg: 14849
Blev medlem: tisdag 15 mars 2005 15:32
Ort: Kungliga huvudstaden

Re: Hur mycket skatt betalar ett genomsnittligt barn?!?!

Inlägg av LÅ1 »

Enceladus skrev:Visst, men det behöver inte vara användaren som betalar. Tallinns kollektivtrafik är helt skattefinansierad. Facebook är helt annonsfinansierat. Bara för att nämna några aktuella exempel.
Facebook finansieras inte enbart med annonser. De säljer användareinformation också. Och så blir de subventionerade av vissa nätleverantörer!
Rädda en medmänniskas liv, ge blod!
Att betala kontant är en solidaritetshandling
Skriv svar