Flytande kollektivtrafik.

Visa bilder på övrig kollektivtrafik, som fjärrtågstrafik eller regiontrafik på järnväg eller med buss. Ej reguljär lokaltrafik.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Visa bilder på övrig kollektivtrafik, som fjärrtågstrafik eller regiontrafik på järnväg eller med buss. Ej reguljär lokaltrafik.
Allmänna forumregler
Nupski
Inlägg: 795
Blev medlem: lördag 27 november 2004 14:42
Ort: Nangijala

Flytande kollektivtrafik.

Inlägg av Nupski »

Bild

Skytteln mellan Roselund och Lindholmen en sommarmorgon 2012 samt en Älvsnabben på väg mot Lilla Bommen.
BSB101
Inlägg: 2977
Blev medlem: tisdag 17 augusti 2010 7:43
Ort: Sollentuna

Re: Flytande kollektivtrafik.

Inlägg av BSB101 »

Bra bild.

Undrar när SL ska inse att vattnet i Stockholm är en tillgång?
Användarens profilbild
Stefan Widén
Inlägg: 3018
Blev medlem: söndag 01 september 2002 23:09

Re: Flytande kollektivtrafik.

Inlägg av Stefan Widén »

Enligt någon tidningsartikel eller intervjuv med "ansvariga", utreder man att öka antalet "lokalbåtlinjer" samt låta dem ingå i SL-taxan. Att land och sjötrafiken nu mera har samma VD är ytterligare en fingervisning. När man på samma kort kan åka med skärgårdsbåtarna utan tillägg osv då har vi nått målet. Det som kinkar är troligen att man, för att nå samma intäkter på korten, måste höja avgiften för kort gällande på ALL kollektivtrafik och det är ju inte enkelt politiskt sätt. Kan även vara att antalet resande ökar då personer med vanligt SL kort även kan "nöjesåka" med skärgårdsbåtarna utan att betala extra. Då blir trycket extra högt tryck på populära tider och linjer vilket kräver fler avgångar och båtar osv utan att man får in mer intäkter.

Men vinsten blir ju att felr kommer ut i skärgården vilket gynnar olika affärsidkare och kanske på sikt leder till att fler vill bosätta sig permanet i skärgården. Den har ju ofta beskrivits som en "avfolkningsbyggd"

Som avslutning så måste jag drista mig att föreslå att om man förlänger tunnelbanan mot Nacka så borde ju måste målet vara att den går ända ut via Ingarö och med Sandhamn som slutmål. På norra sidan får Mörbylinjen förlängas via Vaxholm, Grinda och till Möja. Då blir självklart att SL kortet ska gälla på dessa linjer. Ett par justa skarpor på Möja skulle definitivt blir nya landmärken för Sthlm. Eller? :)


Stefan
Infrastrukturchef med ansvar infrastrukturfrågor, hållplats- och spårnära underhåll
Harald
Inlägg: 8660
Blev medlem: söndag 24 november 2002 11:04
Ort: Majorna
Kontakt:

Re: Flytande kollektivtrafik.

Inlägg av Harald »

Snygg bild. Är den tagen uppifrån Masthuggskyrkan?
BSB101 skrev:Undrar när SL ska inse att vattnet i Stockholm är en tillgång?
Det krävs nog att någon puttar på dem. Det gick inte av sig själv i Göteborg. De en gång många färjorna över älven försvann i takt med nedläggningen av varven och innerhamnarna. Till slut var bara Lindholmsfärjan kvar och den förde en tynande tillvaro. På 80-talet gick den var 20:e minut morgnar och eftermiddagar måndag-fredag och den var indragen under industrisemestern. Sedan bildades ett bolag för att utveckla de övergivna hamn- och varvsområdena efter förebild från bl.a. Docklands i London. Det var detta bolag som såg till att vi fick båttrafik längs älven, Älvsnabben, genom att ta initiativ och stödja ekonomiskt. Nu blev den inte så snabb som det var tänkt. Avsikten var att köra var 20:e minut med två båtar. Man trodde att man skulle få dispens från fartbegränsningen i hamnen, men det fick man inte så man fick nöja sig med var 30:e minut. Lindholmsfärjan går fortfarande bara måndag-fredag, men genom alla verksamheter som numera finns på Hisingssidan har trafiken ökat, så att den nu går var 6-7½ minut mellan 7 och 19. Dess anknytning till annan trafik på södra sidan är inte den bästa. En del bussar har hållplats ganska nära, men spårvagnarnas närmaste hållplats är Järntorget, nästan 400 m från färjeläget. Om några år när spårvägen via Skeppsbron är klar blir det en knutpunkt för spårvagnar, bussar och färjor vid Stenpiren, och då kommer nog Lindholmsfärjan att få ännu fler resande.
darthjpp
Inlägg: 591
Blev medlem: lördag 14 april 2012 23:15
Ort: Inom vallgraven

Re: Flytande kollektivtrafik.

Inlägg av darthjpp »

Älv-Vira är rätt bra på att putta på saker själv :-)

http://www.expressen.se/gt/lilla-alvsna ... e-bjassen/
Nupski
Inlägg: 795
Blev medlem: lördag 27 november 2004 14:42
Ort: Nangijala

Re: Flytande kollektivtrafik.

Inlägg av Nupski »

Harald skrev:Snygg bild. Är den tagen uppifrån Masthuggskyrkan?
Den är tagen från en av Stenas färjor vi gjorde en piruett för att släppa fram en fraktbåt :D.
Skriv svar