Spår och båtar vid Murrayfloden

Visa bilder på övrig kollektivtrafik, som fjärrtågstrafik eller regiontrafik på järnväg eller med buss. Ej reguljär lokaltrafik.

Moderatorer: Jourmaster, Infomaster

Kategoriregler
Visa bilder på övrig kollektivtrafik, som fjärrtågstrafik eller regiontrafik på järnväg eller med buss. Ej reguljär lokaltrafik.
Allmänna forumregler
Användarens profilbild
Olle
Inlägg: 3203
Blev medlem: söndag 01 september 2002 17:45
Ort: Stockholm
Kontakt:

Spår och båtar vid Murrayfloden

Inlägg av Olle »

Gränstrakterna mellan Nya Sydwales och Victoria har alltid lockat mej. Norr om floden Murray ligger Nya Sydwales med sina öknar och the Outback, och där finns även normalspåriga järnvägar. Söder om floden härskar frodigheten. Det blommar överallt och såväl spårvidd som brådska kommer från Irländare som engelsmännen deporterade hit. Runt Murrayfloden spelas det in mycket film. Många kända storfilmer har scener från trakterna av Moama och Echuca. När vi var härnere för 22 år sedan åkte vi kustvägen mellan Sydney och Melbourne, med en avstickare till Bendigo när vi for vidare till Adelaide. Den här gången, 2010, tog vi vägen från Sydney och Canberra via Wagga Wagga och the Outback till Moama och Echuca, och sedan vidare ner mot Bendigo, Ballarat och Melbourne. Båda vägarna har sin tjusning men ska man rekomendera nån av vägarna så blir det nog utefter kusten, även om the Outback är mer kängururik. Och man har ett trevligt flygmuseum vid RAAFs flygbas i Wagga Wagga. Men det är tröstlöst att köra rakt fram genom dessa områden där stora områden är svartbrända efter alla bränder som förevarit.

Vi kommer in i handlingen när våra hjältar nyss lämnat motellet i Moama och ska ägna dagen åt städerna utefter vägen ned till Melbourne. Vi har kommer till Echuca, Bendigo och Ballarat innan vi sent på kvällen når St Kilda vid söderhavskusten öster om innerstaden Melbourne.

Bild
Det är Victorias järnväg om 1600 mm som går in i Nya Sydwales, men numera endast för godstrafik. Normalspåret Sydney - Melbourne går längre österut.


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


Bild


:D lle.
:-)lle
Användarens profilbild
kildor
Inlägg: 5519
Blev medlem: tisdag 12 augusti 2003 16:59

Re: Spår och båtar vid Murrayfloden

Inlägg av kildor »

Olle skrev:Gränstrakterna mellan Nya Sydwales och Victoria har alltid lockat mej. Norr om floden Murray ligger Nya Sydwales med sina öknar och the Outback, och där finns även normalspåriga järnvägar. Söder om floden härskar frodigheten. Det blommar överallt och såväl spårvidd som brådska kommer från Irländare som engelsmännen deporterade hit. Runt Murrayfloden spelas det in mycket film. Många kända storfilmer har scener från trakterna av Moama och Echuca. När vi var härnere för 22 år sedan åkte vi kustvägen mellan Sydney och Melbourne, med en avstickare till Bendigo när vi for vidare till Adelaide. Den här gången, 2010, tog vi vägen från Sydney och Canberra via Wagga Wagga och the Outback till Moama och Echuca, och sedan vidare ner mot Bendigo, Ballarat och Melbourne. Båda vägarna har sin tjusning men ska man rekomendera nån av vägarna så blir det nog utefter kusten, även om the Outback är mer kängururik. Och man har ett trevligt flygmuseum vid RAAFs flygbas i Wagga Wagga. Men det är tröstlöst att köra rakt fram genom dessa områden där stora områden är svartbrända efter alla bränder som förevarit.
Själv tog jag kustvägen, men med en avstickare genom Snow River National Park. Det var en minnesvärd upplevelse. Men även outbacken är fin! Det är väl det som är tjusningen med Australien. Blandningen. Där finns allt!

Tack för fina bilder! Järnvägsstationen ser verkligen ödslig ut... och jag tycker alltid det ser konstigt ut med spår utan kontaktledning... :)
Skriv svar